Site Overlay

Tagfelvétel

2024-es tagfelvételi időszak

A következő jelentkezési form kitöltésével tudtok szakkollégiumunkba jelentkezni, a jelentkezési határidő 2024. szeptember 9 éjfél. A formot megtaláljátokitt.

A felvételi elbeszélgetésre a második tanítási héten fog sor kerülni.

Tagfelvétel általános leírása

Kedves Érdeklődő!

A szakkollégium 2011-es megalakulása óta minden évben várja lelkes új tagjait, hogy általuk bővüljön, épüljön ez a közösség. A bemutatkozás fül alatt olvashatsz a WJSZ-ről, a Rólunk fülön belül pedig megtalálhatod az elnökség bemutatkozását, úgy ahogy a szakkollégium szervezeti felépítésének bemutatását is. A következőkben pedig szeretnénk ismertetni a felvétel menetét és a tagság “feltételeit”.

Tagfelvételi időszak alatt közzéteszünk egy linket itt (amit emailben is kiküldünk), mely egy jelentkezési formra vezet, melyben megkérdezzük a motivációdat, ami a jelentkezésed mögött áll, illetve egy-két további információt rólad. Bárki aki felsőoktatásban tanul jelentkezhet a szakkollégiumba, lehetsz gólya vagy felsőbbéves, járhatsz a TTK-ra vagy máshova, nyitottak vagyunk feléd! A form kitöltése után kapsz egy emailt, melyben behívunk egy felvételi elbeszélgetésre. A felvételi elbeszélgetésen az aktuális Felvételi Bizottság tagjai lesznek jelen. Ezután a bizottság dönt arról, hogy javasolják-e a felvételed Jenőkécskének, azaz ifjú tagnak a szakkollégiumba. Az ezt követő közgyűlésen, a tagság szavaz a felvételről. A következő közgyűlés előtt sor kerül egy második felvételi elbeszélgetésre, ami után a Felvételi Bizottság eldönti, hogy javasolja-e a felvételed a szakkollégiumba rendes tagként, majd a közgyűlésen a tagság szavaz erről. Közgyűlés kétszer van egy évben, egyszer ősszel és egyszer tavasszal, közgyűlésen minden rendes tag szavazattal rendelkezik. A közgyűlés napirendi pontjairól, a tagsági viszonyokról, az elnökségi és a felvételi bizottsági tagokról szavazunk általában.

Alapvetően ifjú tagnak a jelentkezők nagy százaléka felvételre kerül. A rendes tagnak való felvételhez viszont teljesíteni kell pár követelményt. Ezek hasonlóak a tagság felé támasztott aktivitási követelményekhez, melyeket az őszi közgyűlésen ismertetjük, ide tartoznak szakmai és közösségi elvárások egyaránt.

Ne habozz a jelentkezéssel, hiszen egy nagyon összetartó, szakmailag és közösségileg is magas színvonalú szakkollégiumnak lehetsz Te is a tagja!

hu_HU