Site Overlay

Az Elnökség

Elnök:

Rudner László

Elsőéves fizikus MSc hallgató vagyok és 2019 szeptembere óta, azaz egyetemi éveim legelejétől kezdve vagyok tagja a szakkollégiumnak. Kezdetben egy remek, összetartó közösséget ismertem meg a szakkollégistákban, majd egy olyan közeget, amelyben az egyetemi tanulmányokon túlmutató ismeretekkel találkozok a többiek által, mindemellett motivációt is nagyon sokat kaptam már a közösségtől. Pont azért, mert sokat kaptam, igyekszek ebből vissza is adni a közösségnek, így csatlakoztam az elnökséghez is az idő előrehaladtával. A szakkollégium külön tetszik, hogy nem csak a tagok fejlődését segíti elő, hanem a társadalom edukálásában is igyekszik kivenni a részét, akár kísérletibemutatókkal vagy fizika és/vagy matematika témájú online tartalmakkal, hogy csak két példát mondjak.

Alelnök:

Király Csilla

Elsőéves mesteris fizikus hallgató vagyok. Gólyaként, 2019-ben csatlakoztam a WJSz-hez, azóta lelkes tag vagyok, ugyanis a szakkoliban találtam meg azt a közösséget, ahol ki tudok bontakozni és ahol kipróbálhatom magam. Nekem a szakkoli segített beilleszkedni egyetemistaként a teljesen új és ismeretlen környezetbe, éppen ezért a WJSz-t a pesti kis családomnak tekintem. Mindigis szerettem volna valamit tenni a szakkoliért, picit viszonozva azt a sokat, amit a szakkolitól és a szakkolis közösségtől kaptam, és immár második ciklusomban elnökségi tagként lehetőségem van erre, amivel igyekszek is élni. Bármi kérdésetek vannak, keressetek bizalommal!

Gazdasági mcsp.:

Schäffer Bálint

Sziasztok, Sefi vagyok, másodéves fizika szakos hallgató. Tavaly, azaz gólya koromban csatlakoztam a Szakkolihoz, mivel nagyon tetszett ez a közösség, és szerettem volna az egyetemen valami pluszt is csinálni. Azóta volt szerencsém megismerni a Szakkoli tevékenységeinek nagy részét, amiből leginkább a Gazdasági Munkacsoport fogott meg. Mindig is szerettem pénzügyekkel foglalkozni és munkacsoport vezetőként ezen tudásomat próbálom a WJSZ javára kamatoztatni. Ezen kívül gyakran részt veszek a Kísérleti Kör bemutatózásain, melyek szerintem a legjobb alkalmak arra, hogy a tudományt és a Szakkolit népszerűsítsük.

Oktatási mcsp.:

Szabó Csaba

Másodéves matematikus mesterszakos hallgató vagyok. Gólyaként csatlakoztam a szakkollégiumba, és azóta lelkes tag vagyok. Eleinte a szakmai előrelépés motivált, de hamar rájöttem, hogy ez egy sokkalta nagyobb közösségi élmény is, amely valahol szakmai alapokon nyugszik.

Másodjára vagyok elnökségi tag, korábban is a jelenlegi munkacsoportomat vezettem.

ProgSzerv mcsp.:

Selmi Bálint

Másodéves fizikus hallgató vagyok, gólyakorom óta tagja a szakkollégiumnak. 2022 májusa óta vezetem a Progszervet, ahol a csapattal azon dolgozunk, hogy a szakkollégiumi élet a szakmai továbbfejlődés mellett felejthetetlen közösségi élményeket jelentsen mindenkinek. Találkozunk a programjainkon!

KisKör mcsp.:

Dobos Kornél

A szakkolégiummal való kapcsolatom a Kísérleti Körrel kezdődött még a gólyatáborban. Igazából csak miattuk jelentkeztem a WJSZ-be. A kezdés után viszont beszippantott az egész közösség, rájöttem, milyen jó is egy ilyen csapat része lenni. Így azóta szinte minden szakmai és közösségi eseményen próbálok részt venni, követni az egész szakkoli munkáját. A fő érdeklődésem azonban megmaradt a KK iránt és újonnan már munkacsoportvezetőként erősítem a csapatot. Szeretnék minél több lehetőséget biztosítani az építéséhez, tanuláshoz és a bemutatók tartásához egyaránt a tagoknak.

KisKör mcsp.:

Szász Bence

Harmadéves fizikus hallgató vagyok. A Szakkolégiummal először középiskolás koromban találkoztam. Akkor nagyon megtetszett a jó közösség illetve a magas fokú szakmaiság amit képvisel. Gólya koromban csatlakoztam is a Szakkolégiumhoz és azóta is a Kísérleti kört erősítem, mostmár mint munkacsoport vezető. Számomra sokat jelent a kiskör mivel az elmélet megértése mellett fontosnak tartom a gyakorlati alkalmazásokat is, ezen felül nagyon jó közösségi program egy kísérleti eszköz megtervezése és összerakása a barátainkkal.

en_US