Site Overlay

Szervezeti felépítés

Kísérleti Kör munkacsoport

A Kísérleti Kör eredetileg külön állt a szakkolitól, csak később olvadtak össze, emiatt a KisKör kicsit önállóbban működik, mint a többi munkacsoport. Fő profilunk a kísérleti eszközök építése és ezek bemutatása különböző rendezvényeken, mint pl. Tudományok Fővárosa, Kutatók Éjszakája, egyetemi programok, stb. Ez a munkacsoport jó lehetőségeket nyújt mindazok számára, akiket érdekel az elektronika, az építgetés vagy szeretnék elsajátítani a nagy közönség előtt való megszólalás képességét.

E-mail címünk: kiserletikor (kukac) wigner.bme.hu

Gazdasági munkacsoport

A Szakkollégium pénzügyeivel a Gazdasági munkacsoport foglalkozik. Ez két fő részből áll, a pénz előteremtése és elköltése. Szakkoliként a működéshez szükséges pénzeket leginkább pályázatok során tudjuk megszerezni, melyeket közösen szoktunk megírni. A munkacsoport további feladata ezzel kapcsolatban a többi munkacsoport igényeinek felmérése, így a Kísérleti Kör eszközeihez az alkatrészek beszerzése, vagy éppen egy palacsintázáshoz az alapanyagok finanszírozása. Mivel pénz nélkül mi sem tudnánk működni, a Gazdasági munkacsoport a Szakkoli mozgatórugójának mondható, ahol olyan fontos készségeket lehet elsajátítani, mint a pályázatírás, vagy a pénzek megfelelő kezelése.

Oktatási és Kapcsolatok munkacsoport

Az Oktatási és Kapcsolatok munkacsoport a WJSZ elsődleges szakmai csoportja, ahol leginkább a hallgatók számára szervezünk változatos szakmai programokat, például szemináriumokat, előadásokat, laborlátogatásokat, fizikaversenyt, témaválasztó napokat vagy épp kerekasztal-beszélgetést. Emellett középiskolásokkal is szoktunk foglalkozni, például iskolalátogatások formájában.

Programszervező munkacsoport

A programszervezői munkacsoport felelős a szakkollégium programjainak koordinálásáért, megszervezésért és lebonyolításáért. Ilyen programok például a szakkollégiumi előadások, laborlátogatások, a szakest és egyéb közösségi programok, mint a túrázás és a palacsintázás. A munkacsoport vezetője Bodai Adrián, és a munkacsoportba szívesen várnak bárkit, akinek van ötlete egy új, jó szakkollégiumi programhoz vagy hozzájárulna a jelenlegi programjainak megszervezéséhez.

en_US